Volledig scherm
Oerle Gerard Vekemansplein met op de achtergrond de Kers © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Overlast in Oerle: wekelijks overleg met burgemeester

OERLE - Strakke handhaving en een wekelijks overleg tussen buurtbewoners, politie en burgemeester. Zo wil Veldhoven verdere nachtelijke overlast voor Oerlenaren voorkomen.

Waarnemend burgemeester van Veldhoven, Letty Demmers, gaat elke maandag in gesprek met een afvaardiging van Oerlenaren. Verder gaat de gemeente toezien op strenge handhaving door horecaondernemers in Oerle. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de burgemeester en een aantal Oerlenaren, naar aanleiding van aanhoudende overlast van uitgaansjeugd.

Directe aanleiding voor het gesprek was een vechtpartij afgelopen zaterdagnacht tussen politie en uitgaansjeugd, waarbij een Eindhovenaar werd opgepakt. Het incident vond plaats na een feestavond in uitgaanscentrum De Kers. Volgens buurtbewoners neemt de overlast toe. Vandalisme, nachtelijke herrie en knokpartijen zijn veel weekenden aan de orde van de dag.

Handhaving

Bezorgde bewoners krijgen nu elke week de mogelijkheid eventuele overlast direct te melden bij de burgemeester. De gemeente gaat verder kijken hoe controles op het gebied van alcohol, drugs en leeftijd beter en strenger uitgevoerd kunnen worden. Het is in eerste instantie aan de horecaondernemers zelf die controles naar behoren uit te voeren.

Over eventuele sancties op het moment dat de situatie niet verbetert, is vooralsnog niet gesproken. De wekelijkse overleggen, waarbij ook de politie aanschuift, duren minstens een maand. Daarna wordt gekeken of voortzetting nodig is.