Volledig scherm
Richard Loomans. archieffoto René Manders

Papegaaienpark Veldhoven snel weer open

VELDHOVEN - Het papegaaienpark in Veldhoven heropent binnen enkele weken. Dat is althans het doel van de nieuwe eigenaar, Richard Loomans. Hij wacht alleen nog op groen licht van het ministerie van Economische Zaken.

Vertegenwoordigers van het ministerie bezoeken het park, dat voortaan Zoo Veldhoven heet, komende week. Ze controleren onder andere de huisvesting en de verzorging van de dieren. Is hun oordeel positief, dan krijgt Loomans de vergunning die hij nodig heeft om het park aan de Wintelresedijk te heropenen.

Procedure kan nog enkele maanden duren

Hoewel navraag bij het ministerie leert dat de procedure nog enkele maanden kan duren, is Loomans vastbesloten: "Nog enkele weken, dan is het zover."

Sinds de roofvogelhouder uit Asten-Heusden in maart het noodlijdende park kocht, heeft hij veel werk verzet.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Te zien op Precisiebeurs: Einstein Telescoop als kans voor hightech bedrijven

    Te zien op Precisie­beurs: Einstein Telescoop als kans voor hightech bedrijven

    VELDHOVEN - In eerdere edities van de Precisiebeurs waren het de deeltjesversneller van Cern of de kernfusiereactor van Iter. Daaraan onderdelen leveren betekent voor een hightech bedrijf niet alleen omzet, maar ook prestige. Woensdag en donderdag gonst het op de Veldhovense beurs van de geluiden over de Einstein Telescoop. Ook een wetenschappelijk gigaproject waaraan vele hightech ondernemers graag onderdelen zouden willen leveren.