Volledig scherm
Pastoor Frank As © Ad Adriaans

Parochiebestuur Christus Koning Veldhoven wist van functie pastoor As als exorcist

VELDHOVEN - Het parochiebestuur van Christus Koning in Veldhoven was op de hoogte van de functie van aankomend pastoor Frank As als exorcist van het bisdom. Dat zegt zaterdag Ed Arons namens het Veldhovense kerkbestuur.

,,Toen we met hem kennismaakten begin april is dat aan de orde gekomen. In alle bisdommen zijn mensen in deze functie aangesteld. Wij achten dat geen punt", reageert Arons.

Pastoor Frank As, nu nog actief in Sint-Michielsgestel, spreekt in het interview frank en vrij over zijn rol als duiveluitdrijver. ,,Twee à drie keer per week ben ik boze geesten aan het uitdrijven", vertelt hij. As ziet 'de duivel soms wegsmelten onder het wijwater'.

Terughoudend
Het bisdom en in navolging het Veldhovense parochiebestuur is terughoudend met commentaar op de exorcistische praktijk. Om te voorkomen dat je 'de verkeerde mensen aantrekt', zegt Arons. ,,Er zijn altijd mensen met waanideeën die denken dat ze bezeten zijn."

Dat As zich nu zo expliciet heeft uitgelaten, laat Arons voor diens rekening. ,,Dat is zijn keuze geweest."

As gebruikt bij voorkeur de eigen kerk voor de uitdrijvingssessies, heeft hij laten weten. Arons noemt het 'vanzelfsprekend' dat de pastoor als hij na de zomer aantreedt in Veldhoven de kerk van Christus Koning daarvoor benut.