Volledig scherm
Pater Jozef Aruldoss. © Ad Adriaans

Pastoraal team Veldhoven aan de slag

VELDHOVEN - Met de komst van pastoor Frank As (61) en pater Jozef Aruldoss (38) heeft de parochie Christus Koning een nieuw pastoraal team. Zondag vond in de Christus Koningkerk de officiële installatie plaats.

De in Utrecht geboren Frank As komt uit een gezin van tien kinderen. Op 25 mei 1991 werd hij door mgr. Ter Schure tot priester gewijd. Tot 1 september van dit jaar was hij werkzaam als pastoor in Sint-Michielsgestel. Hij ziet er naar uit een nieuw begin te maken. ,,Ik verheug me om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zal mijn schouders eronder zetten, en ik hoop en verwacht dat de parochianen dat ook doen." Zijn meest actieve hobby's zijn langeafstandlopen en hardlopen.

Pater Jozef is de opvolger van de naar India teruggeroepen pater Malaka. Net als Malaka is hij lid van de Indiase congregatie Heralds of Good News. Pater Jozef is sinds begin 2011 in Nederland. In India trof hij mensen van alle leeftijden in de kerk. Hier ziet hij voornamelijk senioren. ,,Daarom zet ik me vooral in voor de communicanten. Hun eerste communie is een begin, het eindigt niet met een feestje." Ook jongeren en jonge gezinnen hebben zijn aandacht.

Mutsaerts

De viering zondag stond onder leiding van hulpbisschop Rob Mutsaerts en werd mede opgeluisterd door de gilden van Meerveldhoven. Tijdens de dienst uitte de parochie haar dank aan deken René Wilmink die de afgelopen 2,5 jaar als waarnemend pastoor in Veldhoven is ingevallen. 

Volledig scherm
Pastoor Frank As. © Ad Adriaans
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement