Volledig scherm
PREMIUM
Graffitikunstenaar Cazone aan het werk. © Jean Pierre Reijnen

Pijlers van viaduct tussen Veldhoven en Eindhoven zijn nu een wilde bloementuin

VELDHOVEN/EINDHOVEN - De twintig betonnen pijlers van viaduct Ekkereind hebben de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Graffitikunstenaar Cazone toverde de grijze massa om tot een kleurrijke wilde bloementuin.

Honderden fietsers en busreizigers die ter hoogte van het CBR Examencentrum en sportcentrum David Lloyd onder de A2 door reden, zagen de Eindhovenaar aan het werk. Vaak leidde dat tot een glimlach of een compliment van de passant. Opmerkingen als ‘Een lust voor het oog om onder het viaduct door te fietsen’ en ‘Je wordt hier echt vrolijk van’ zijn terug te vinden op de door Cazone in het leven geroepen Facebookpagina.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.