Volledig scherm
Rinie van Luyn bij zijn favoriete foto.

Plaatjes in 't Patronaat van DAF foto-videoclub

VELDHOVEN - De leden van de DAF Foto-videoclub lieten dit weekend in 't Patronaat in Zeelst zien wat ze het afgelopen jaar zoal voor de lens hebben gehad. Bezoekers troffen er foto's van onder meer landschappen, architectuur, natuur, dieren en portretten aan.

De club bestaat al ruim zestig jaar en de 37 leden zijn op een enkeling na allen (oud)medewerkers van DAF. Oud-Veldhovenaar Rinie van Luyn is secretaris van de actieve club. ,,Elke veertien dagen hebben we een clubavond en om de week wordt er aan educatie gedaan. Momenteel verzorg ik dan een cursus Photoshop.” Zijn favoriete foto is die van een levend standbeeld die hij vorig jaar maakte tijdens Beeldig Lommel.

Emiel Vrienten uit Heeze werkte 47 jaar voor DAF. Na zijn pensionering vond hij in de fotografie een goede invulling van zijn vrije tijd. ,,Altijd was ik een bezige bij. Ik heb echt moeten afkicken.” Vrienten exposeert een aantal avondfoto’s die tijdens een clubavond in Brandevoort zijn gemaakt. Intussen oriënteert hij zich op uitbreiding van zijn uitrusting. ,,Een telelens heb ik al. Nu twijfel ik nog tussen de aanschaf van een groothoek- of een macrolens.”

De Helmondse Corry Knol is een van de bezoekers. Ze heeft net de vijf meest aansprekende foto’s op een formulier ingevuld. Wat is haar nummer 1? ,,Een detailfoto van een antieke textielmachine. Vanwege de compositie en de kleuren.”

Eén keer per jaar hebben de leden een uitje waarbij de partners ook mee gaan. ,,Maar de meesten nemen dan ook hun camera mee”, weet de secretaris.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Waarom een fusie voorlopig van de baan lijkt in de Kempen: ,,De folklore van het kleine verschil”
  PREMIUM

  Waarom een fusie voorlopig van de baan lijkt in de Kempen: ,,De folklore van het kleine verschil”

  KEMPEN - Schaalvergroting in gemeenteland blijkt telkens weer lastig te realiseren. Steeds weer borrelt de behoefte om de eigenheid te benadrukken op. In Nuenen leidt het tot afzetten tegen de grote stad, in de Kempen ligt het ingewikkelder. Voorstanders van fusie zien de Kempen als een onwrikbare eenheid. Wat hebben ze dan met elkaar gemeen? En als ze zo op elkaar lijken, waarom lukt een fusie dan niet?
 2. Artsen en patiënten MMC Veldhoven blij met operatierobot
  PREMIUM

  Artsen en patiënten MMC Veldhoven blij met operatiero­bot

  VELDHOVEN - De Senhance operatierobot is nog geen maand in gebruik in de extra grote operatiekamer van het Máxima Medisch Centrum. Maar urologen Kevin de Laet en Laurent Fossion raken nu al niet uitgepraat over de mogelijkheden en kwaliteiten van hun nieuwe gereedschap, waarmee ze meer precisie operaties kunnen uitvoeren op moeilijk bereikbare plekken diep in de buikholte, zoals de prostaat. Het MMC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze robot heeft.