Volledig scherm
Poppenspel in beeld

Poppenspel tentoonstelling in museum Veldhoven

VELDHOVEN - Bezoekers van museum 't Oude Slot kunnen vanaf zondag 6 november de tentoonstelling Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst bezoeken.

De expositie in het museum op Hemelrijken 6 is tot en met 19 februari 2017 van woensdagen tot en met zondagen te zien tussen 13.00 en 17.00 uur. De tentoonstelling biedt een overzicht van het hedendaagse poppenspel en de historische voorgangers uit de hele wereld. Er zijn handpoppen, stokpoppen, marionetten, schimmen en tafeltheaters en bezoekers kunnen zelf verschillende figuren uitproberen. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 18 jaar is 4 euro, 65-plussers betalen 2 euro, museumjaarkaarthouders hebben gratis toegang. Meer info via de website van het museum.

Theaterspeler Jacobus Wieman zorgt op zondag 6 november, samen met zijn Poesie, voor de begeleiding bij de opening vanaf 14.00 uur.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.