Een van de optredens tijdens het Sportgala in Veldhoven.
Volledig scherm
Een van de optredens tijdens het Sportgala in Veldhoven. © Fotomeulenhof

Prijzen Sportgala Veldhoven naar Europese kampioenen

VELDHOVEN - Tijdens het Sportgala Veldhoven in theater De Schalm gingen de prijzen vrijdagavond naar een aantal Europees kampioenen.

Het EK was het absolute hoofddoel voor wielrenner Reinier Honig. Het afgelopen jaar lukte het de renner van TWC Tempo om in het Italiaanse Pordenone Europees kampioen stayeren te worden. In januari werd hij ook Nederlands kampioen op dit onderdeel. Honig, die zowel op de weg als op de baan uit de voeten kan, werd uitgeroepen tot Veldhovens Sportman van het jaar 2019.

Schoonspringster Inge Jansen ging met de titel Sportvrouw van het jaar aan de haal. Ze behaalde afgelopen jaar op het Europees kampioenschap in Kiev goud op de driemeterplank. In juli verdiende Jansen al een plek voor de Olympische Spelen van dit jaar in Tokyo, door twaalfde te worden op het wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

Ook CD Kidz heeft afgelopen jaar op bijzondere wijze aan de weg getimmerd. De jeugdige dansers van Cardo Dance Department werden onder meer Nederlands, Europees en wereldkampioen Streetdance bij UDO under 16 advanced. De Veldhovense uitblinkers in hiphop werden uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.

Ranglijst

Bokser Sven Cuppen volgt turner Klaas-Jan Zwolsman op als Sporttalent. Cuppen staat op nummer één in de Nederlandse ranglijst en behoort tot de beste acht van Europa. Hij traint bij The Golden Gloves in Eindhoven en ook op Papendal met de Nederlandse jeugdselectie en elite. Afgelopen jaar werd Cuppen als jongste bokser met Team Nederland afgevaardigd naar het Europees kampioenschap in Tbilisi in Georgië. Daar plaatste hij zich voor de kwartfinale, die hij nipt verloor. Daarnaast werd hij afgelopen jaar Nederlandse kampioen A-klasse en Zuid-Nederlands kampioen. Tevens behaalde hij meerdere keren goud bij Europese wedstrijden.

Een eervolle vermelding was er voor Stichting De Stalvrienden. De stichting is gespecialiseerd in paardrijden voor mensen met een beperking in de regio. De aangepaste lessen worden gegeven door instructeurs en een team van vrijwilligers.