Volledig scherm
De editie van Veldhoven Proeft van vorig jaar. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Proeven en proosten op Veldhoven Proeft

VELDHOVEN - In het Burgemeester Elsenpark is het van 5 tot en met 8 september culinair genieten tijdens Veldhoven Proeft. Het evenement wordt geopend met de Bedrijvenavond.

Ondernemend Veldhoven laat zich graag zien tijdens Veldhoven Proeft; de Bedrijvenavond is namelijk al uitverkocht. Tijdens de avond van 5 september wordt voor de 23e keer De Veldhovense Ondernemerstrofee uitgereikt. Stichting De Veldhovense Ondernemerstrofee heeft naast de gemeente Veldhoven nu ook Rabobank Regio Eindhoven als founder van deze uitverkiezing aan zich verbonden. Het culinaire aanbod wordt verzorgd door Mei Wah, Arigato Eindhoven, The Brand, Luca Catering, D’n Burgermister, D’Ouwe Tramhalte, St. Tropez en Dimmy’s. Zij krijgen deze editie gezelschap van Restaurant Crijns uit Bladel. Daarnaast bieden zeven foodtrucks een gevarieerd aanbod.

Op vrijdag is het vanaf 17.00 uur proeven en proosten. Er is muziek van een dj en de Piano Madness Show. In samenwerking met ouderenorganisatie SWOVE is daarvóór een programma voor ouderen en hun mantelzorgers. Lokaal talent laat zich vanaf 15.00 uur zien en horen op zaterdag. Er zijn optredens van DéDé Dance en Zomaar een Bandje. Quido de Graaf is de hoofdact van de avond. Hij was finalist van The Voice of Holland 2018 en stond in het voorprogramma van Tino Martin.

Het programma voor de zondag staat vanaf 13.00 uur in het teken van genieten met en voor gezinnen. Lokale en regionale artiesten zoals Esther van Heeswijk en Mark Peeters zorgen voor vermaak.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.