Volledig scherm
© Thinkstock

Roll the Dice wint De Grote Quiz van Veldhoven

VELDHOVEN - De vijfde editie van De Grote Quiz van Veldhoven is gewonnen door het team van spellenvereniging Roll the Dice. Dit werd bekendgemaakt tijdens de afsluitende feestavond in De Schalm.

Ook in 2016 kroonden de spelletjesfanaten zich al tot het slimste team van Veldhoven. Traditioneel worden de prijzen door de winnaars geschonken aan een goed doel. Het prijzengeld was met 1800 euro nog nooit zo hoog. ,,Dit jaar hebben we een record aan sponsorgeld binnengehaald. Het geld dat overblijft na aftrek van alle kosten wordt verdeeld over de drie winnaars”, zegt Peggy Feron van de organisatie.

Roll the Dice won met hun score van 884 punten. De club schenkt de 900 euro aan Stichting De Stalvrienden die paardrijden mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Tweede werd het team Quiz ut Nie. Zij dragen de Stichting Samenloop voor Hoop een warm hart toe. Die wordt blij gemaakt met een bedrag van 600 euro. Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen kan via team De Smarties, dat derde werd, 300 euro tegemoetzien.

Dj Jordy Graat praatte de avond aan elkaar voor de ruim vierhonderd aanwezigen en Zomaar een Bandje zorgde ervoor dat het dak eraf ging.