Volledig scherm
Het Lentefeest tijdens de editie van 2018 © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ronde Tafel Veldhoven is op zoek naar goede doelen

VELDHOVEN - Ronde Tafel Veldhoven is voor haar tweejaarlijkse Lentefeest op zoek naar goede doelen en verenigingen.

De leden van Ronde Tafel Veldhoven vinden het belangrijk een gezamenlijke bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Zo houden zij al meer dan 25 jaar iedere twee jaar het Lentefeest. Dit is een benefietavond waarmee geld wordt opgehaald voor een of meer goede doelen. Het evenement is voornamelijk bedoeld voor de regio Veldhoven, maar ook daarbuiten is het inmiddels een bekend fenomeen.

Netwerk

In het verleden zocht en selecteerde de Ronde Tafel het goede doel vaak via haar netwerk. Voor het vijftiende Lentefeest dat op zaterdag 28 maart plaatsvindt in evenementencomplex De Heiberg zijn de plannen gewijzigd. In plaats van zelf goede doelen te selecteren, wordt het initiatief nu bij de goede doelen zelf neergelegd.

Door deze nieuwe aanpak verwacht Ronde Tafel Veldhoven dat goede doelen naar boven komen die in de oude opzet wellicht nooit overwogen zouden worden. Goede doelen en verenigingen kunnen zich vanaf nu aanmelden. Dat kan via de site rondetafelveldhoven.nl/goeddoel, waar tevens informatie beschikbaar is over de noodzakelijke verantwoording, de procedure en de selectie. Zo moet een project onder meer bijdragen aan de leefbaarheid en/of het welzijn van onze samenleving. Ook moet het project binnen een half jaar na donatie worden uitgevoerd. Uit de aanmeldingen maakt de Goededoelencommissie een selectie.