Volledig scherm
Running Diva's schenken ruim 5.000 euro aan Stichting Terre. © Ad Adriaans

Ruim vijfduizend euro voor Stichting Terre in Veldhoven

VELDHOVEN - De Running Diva’s overhandigden dinsdag een cheque van 5.175,20 euro aan Everdien Molengraaf. Haar kleinkind uit Zeelst heeft het Rett syndroom waarvoor de Stichting Terre zich inzet. 

De elf Running Diva’s lopen sinds 2013 om jaarlijks een goed doel te steunen. Een groot deel van het bedrag werd dinsdag tijdens Zeelst kermis opgehaald met een brunch in Café-zaal St. Joris, gesponsord door uitbater Ton van Keulen. Het Rett syndroom is een ernstige ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel, met name de hersenstam. Het komt vooral voor bij meisjes. In Nederland zijn ruim 250 meisjes met het Rett syndroom bekend.

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.