Sein brand meester bij brand autoschadeherstelbedrijf Veldhoven

UPDATEVELDHOVEN - De brandweer heeft zondag om18.10 uur het sein brand meester gegeven voor een brand op de Run in Veldhoven. De brand woedde in het pand van een autoschadeherstelbedrijf. 

De brandweer was met twee tankautospuiten aanwezig. Ook een hoogwerker werd opgeroepen. De brand heeft het kantoor over twee verdiepingen in de as gelegd. De bedrijfsruimte, waarin een groot aantal auto's stonden, waaronder enkele kostbare, bleef gespaard. Wel was er veel rookschade, aldus officier van dienst van de brandweer Philippe van den Heuvel. 

Een voorbijganger zag rond 17.40 uur veel rook uit het pand komen en belde de  brandweer. Ook zou hij diverse ontploffingen hebben gehoord, maar daarvoor kon Van den Heuvel geen verklaring geven. 

De huurder van het pand, Said Kariman, reageerde verslagen op de brand. Zijn bedrijf Saiko Carstyling zit sinds vijftien jaar in het pand. "Er staan een paar heel dure auto's binnen, waaronder een AMC en een aantal BMW's." Of deze rookschade hebben opgelopen, kon zondagavond nog niet worden vastgesteld. "In elk geval is de administratie verloren gegaan, en mijn mountainbike die binnen stond."

Uitslaande brand Veldhoven.
Volledig scherm
Uitslaande brand Veldhoven. © Bert Jansen
Uitslaande brand de Run in Veldhoven.
Volledig scherm
Uitslaande brand de Run in Veldhoven. © Rob Burg