Volledig scherm
© Stock

Senioren Veldhoven nieuw op kieslijst

VELDHOVEN - Bij de gemeenteraadsverkiezingen staat in Veldhoven volgend jaar een nieuwe partij op de lijst: Senioren Veldhoven. Lijsttrekker is Jolanda van Hulst, tweede op de lijst is Rien Luijkx. Van Hulst zegt in de praktijk een duolijsttrekkerschap te voeren met Luijkx. 

Van Hulst was eerder actief in de landelijke politiek en Luijkx werkte bij de gemeente Veldhoven. Doel van de partij is dichter naar de mensen toe te komen. Van Hulst noemt 14040 - het landelijke nummer om de gemeente te bellen - als voorbeeld hoe het niet moet. Overige kandidaten op de lijst die 5 februari moet worden ingediend voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen worden tot dusver Elly de Greef, Yvonne Luijkx, Jos van Gent, Gerrit Coppens en Mark van Hulst. 

De leden van de partij zijn niet allemaal senioren. Er is zelfs een lid van 26 bij. Wel vindt de partij senioren een belangrijke groep. Van Hulst: "Maar we zijn er ook voor alle anderen. We vinden het bijvoorbeeld belachelijk dat jongeren acht of tien jaar op een huis moeten wachten." 

Senioren Veldhoven maakt deel uit van OPA (Ouderen Politiek Actief), een beweging die zich inzet om burgers politiek te activeren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement