Volledig scherm
Sinterklaas logeert net als vorig jaar in museum ’t Oude Slot in Veldhoven. © FotoMeulenhof

Sinterklaas logeert in Veldhovens museum ’t Oude Slot

VELDHOVEN - De bedstee van museum ’t Oude Slot in Veldhoven is weer besproken door Sinterklaas. Van woensdag 20 november tot en met woensdag 4 december neemt hij zijn intrek in het museum.

Er zijn verschillende activiteiten op de dagen dat Sint en Piet aanwezig zijn. Zwarte Pieten bakken pepernoten en spelen pepernotenbingo met de kinderen. Er is een wedstrijd pepernoten raden, kinderen kunnen zich laten schminken, een pietenmuts maken, voetballen en meedoen aan spelletjes en een pietenspeurtocht. Ook is er een kleurwedstrijd waarvan de prijsuitreiking op 4 december om 15.30 uur plaatsvindt.

Op de dagen dat Sint en zijn Pieten er niet zijn, kunnen de kinderen zien dat Sint in het museum logeert en zijn bedstee bekijken. Op de woensdagen 27 november en 4 december zijn er workshops chocoladeletter versieren van 13.00 tot 14.15 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. De workshop voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost 12,50 euro. Aanmelden kan via secretariaat@museumoudeslot.nl onder vermelding van dag, tijd, naam en leeftijd van het kind en telefoonnummer van ouder of verzorger.

Sint en Pieten zijn aanwezig op 20, 23, 24, 27 en 30 november en op 1 en 4 december, steeds van 13.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 4 euro voor volwassenen, inclusief koffie of thee, kinderen vanaf 1 jaar 2 euro. Tijdens het Sinterklaashuis loopt de expo Veldhoven 75 Jaar Vrij door. Bezoekers van het Sinterklaashuis kunnen ook die expositie bekijken.