Volledig scherm
De sint praat met kinderen in Veldhoven © Ad Adriaans

Sinterklaas logeert weer in ’t Oude Slot in Veldhoven

VELDHOVEN – Vijf muzikantjes van L’Union Fraternelle willen zondagmiddag bij museum ’t Oude Slot net gaan blazen als enkele zwarte pieten hun handjes volstoppen met strooigoed.

Even vecht de zoetigheid met het instrument om voorrang, maar de muziek komt als winnaar uit de strijd. Terwijl ze ‘Zie ginds komt de stoomboot’ spelen, zien tientallen aanwezigen Sinterklaas in een koets het museum naderen. Ilse van Gastel (10) doet haar best op dwarsfluit en een piet probeert op zijn paraplu mee te spelen. Even later is Den Herd te klein om alle kinderen, ouders en grootouders een plaatsje te geven als Sinterklaas plaatsneemt aan zijn bureau.

Isabelle (3) en Elaine (2) van Heesch verwelkomden nog geen twee weken geleden zusje Julie. Dapper loopt het duo, voorzien van pietenpet, naar Sinterklaas terwijl de kleine Julie veilig in de armen van haar moeder blijft. “Isabelle wilde Julie graag laten zien aan Sinterklaas. Ze was bang dat haar zusje anders niet in het grote boek van de Sint komt en geen cadeautjes zou krijgen”, legt moeder Nathalie uit.

Volledig scherm
Sinterklaas arriveert in Veldhoven © Ad Adriaans