Volledig scherm
De kopgroep van de BinckBank Tour rijdt door Tilburg © Willem de Volder

Sneller dan Sagan en Van Aert: Strava-records amateurs houden stand na passage BinckBank Tour

GILZE - De beste wielerprofs van de wereld reden tijdens de eerste etappe van de BinckBank Tour, met start in Breda en finish in Venray, door Midden-Brabant. Dat zorgde ervoor dat diverse Strava-records op populaire routes in de regio werden aangescherpt. De records van amateurwielrenners Bart Vreugdenhil (21) en Germon Peeters (30) hielden echter gewoon stand.

Op Strava houden sporters routes en records bij. Normaal gesproken staat een profrenner daar al snel bovenaan. Bart Vreugdenhil uit Veldhoven vindt het gaaf dat hij nog altijd de snelste tijd heeft staan op het viaduct over de A58 bij Oirschot. ,,Ik ben dat al viaduct ontelbaar veel keren op gefietst in mijn leven. Samen met een ploeggenoot heb ik daar op een dag een wedstrijdje gedaan om de snelste tijd neer te zetten", legt Vreugdenhil uit. 

,,Hij trok de sprint aan voor mij en ik moest vervolgens op het laatste stuk de tijd neerzetten." Inmiddels staat zijn naam boven die van World Tour profrenners Jasha Sütterlin (Movistar), Andreas Schillinger en Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe). ,,Ik wist niet dat de etappe van de BinckBank Tour daar langs zou komen. Maar ik denk niet dat de renners daar in volle inspanning overheen gereden zijn. Want dan zou mijn record waarschijnlijk wel gesneuveld zijn."

Gilzeweg

Bij het viaduct op de Gilzeweg nabij Bavel het record in handen van Tilburger Germon Peeters. De amateurwielrenner, vorig jaar nog Nederlands kampioen bij de masters 30+, gaat op de lijst onder andere Scott Thwaites (Dimension Data), Coen Vermeltfoort (Roompot), wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Veranda's Willems) en Goirlenaar Timo Roosen (Lotto-Jumbo) vooraf. ,,Het is mooi om te zien wat andere renners voor tijden neer zetten", maar toch vind ik dat niet het belangrijkste", vertelt Peeters. ,,Ik gebruik Strava vooral om na afloop mijn trainingen te analyseren. Met deze app kan ik precies zien waar ik overal ben geweest en wat voor snelheden ik op bepaalde stukken heb gereden. Die informatie kan ik dan weer gebruiken bij de volgende trainingen. Dat vind ik belangrijker dan een recordtijd op Strava."

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.