Volledig scherm
De Olympische dag in Veldhoven

Spanning voor nieuw schooljaar weghalen tijdens Olympische Dag in Veldhoven

VELDHOVEN - Terwijl de Olympische Spelen in Rio enkele weken duren, wordt dit evenement in Oerle in een dag afgewerkt. Zondag vond met de Olympische Dag de aftrap plaats van het plaatselijke Vakantieprogramma.

Martijn Buijs, voorzitter van het Vakantieprogramma Oerle, geeft het belang aan van de activiteiten die de komende twee weken op de rol staan. “De kinderen zien elkaar hier weer. Het begin van het nieuwe schooljaar is altijd weer even spannend. Dit evenement haalt de spanning al een beetje weg.”

De zeventig deelnemende kinderen laten hun beste kunnen zien bij onder meer de onderdelen waterdragen, verspringen, darten en kratten stapelen. Tilla Renders moedigt haar kleinkind Kevin van den Broek aan bij het verspringen. Broer Stan heeft de basisschool al enkele jaren geleden verlaten. Hij helpt nu als vrijwilliger mee en stapelt een aantal blikken op die Sarah Allach mag omgooien. En waar heeft de zesjarige Sarah de meeste lol aan beleefd? “De stormbaan. Hier heb ik ook de joker ingezet.”

Na afloop worden alle kinderen gehuldigd op een podium. De wisselbeker voor de meeste punten ging bij de jongens naar Guus Kemp en bij de meisjes naar Elke Nijlunsing.

Volledig scherm
De Olympische dag in Veldhoven