Volledig scherm

Sportievelingen Severinus winnen weer van De Korrel: ‘Ze slaan de ballen alle kanten op, we hebben nog nooit van hen gewonnen.’

VELDHOVEN - De tennisballen vlogen zaterdag alle kanten op tijdens het jaarlijkse toernooi tussen twintig cliënten van zorgorganisatie Severinus en vrijwilligers van tennisvereniging De Korrel.

Zorgvuldig poetst Gerrie Berden de bijna één meter hoge wisselbeker nog maar eens op. Al twintig jaar of langer vormt de glimmende trofee de inzet van het tennistoernooi waarbij cliënten van Severinus worden gekoppeld aan een vrijwilliger van De Korrel. De koppels nemen het tegen elkaar op tijdens korte wedstrijdjes. 

Louise Loendersloot is mede bij de organisatie betrokken. ,,Vroeger hadden we een fooienpot. Jaarlijks werd de opbrengst gebruikt voor een feestje voor de mensen die bardiensten draaiden. Tot iemand opmerkte, wij hebben het al zo goed. Is er geen betere bestemming voor het geld? Zo ontstond het idee om een toernooi met onze buurtbewoners van Severinus te houden." 

Quote

,De cliënt waaraan ik was gekoppeld, installeer­de zich op een kruk aan de bar. Hier kom ik vandaag niet meer vanaf, zei hij. Het lukte me niet hem de baan op te krijgen.

Ben Clement, Tennisclublid


Ben Clement is twintig jaar lid van de Oerlese tennisclub en ook al zo lang vrijwilliger bij het toernooi. ,,Ik vind het leuk en kan het goed met de cliënten van Severinus vinden." Eén keer bleef in al die jaren zijn racket ongebruikt. ,,De cliënt waaraan ik was gekoppeld, installeerde zich op een kruk aan de bar. Hier kom ik vandaag niet meer vanaf, zei hij. Het lukte me niet hem de baan op te krijgen." 

Hangen


Anne van Erp is een van de twintig deelnemers van Severinus. Op baan 7 neemt ze het op tegen Korrel-voorzitter Patricia Janssen. ,,Ik zit al lekker in het spel", zegt Anne die maar één keer per jaar tennist. ,,Als je maar één keer per jaar speelt, merk je wel dat je in hetzelfde niveau blijft hangen", klinkt het realistisch. 

Met 90 jaar is Jan Harmsen de oudste vrijwilliger. ,,We hebben nog nooit van Severinus gewonnen. Ze zijn onberekenbaar en slaan de ballen alle kanten op." Hij is gekoppeld aan Jeffry Cornet die ook aan korfbal doet. De bel gaat en het duo moet de baan op. Na de wedstrijd retourneert Jeffry nog een aantal ballen die door een ballenkanon worden afgeschoten. ,,En dadelijk neem ik een lekker soepje", blikt hij vooruit.
Dan maakt Berden de winnaar bekend. Met 601 tegen 585 punten worden de sportievelingen van Severinus tot winnaar uitgeroepen. Jan Joosten, schenker van de wisselbeker, overhandigt de prijs aan Laura van Severinus. En iedereen krijgt een medaille.