Standwerker Paul Bol uit Veldhoven.
Volledig scherm
Standwerker Paul Bol uit Veldhoven. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Standwerker Paul Bol uit Veldhoven zegt protest af

VELDHOVEN - De Veldhovense standwerker Paul Bol heeft het protest dat hij maandag wilde organiseren in Den Haag afgezegd. Hij vindt dat er te weinig animo is bij collega’s.

In totaal hadden 18 standwerkers zich aangemeld voor het protest van Bol. ,,Dat vind ik op zich wel voldoende”, reageert Bol vrijdag. ,,Maar te weinig stille kramers hebben zich aangemeld.” Bol wilde zijn protest breder trekken. In totaal hadden nog vier stille kramers en een verkoopwagen zich bij Bol gemeld. ,,Dat vind ik niet genoeg”, zegt hij. ,,Ik ga daar niet staan met 20 standwerkers, vier kramers en een verkoopwagen. Dan maak ik mezelf belachelijk. Hieruit blijkt dat er te weinig commitment is.”

De afdeling standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel liet eerder al weten Bol niet te steunen in zijn protest. Voorzitter Benvenido van Schaik is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de gang van zaken. ,,Ik ben ontzettend boos over de schade die hij berokkent aan alle standwerkers van Nederland.”, zegt Van Schaik. Standwerkers komen volgens de voorzitter in een kwaad daglicht te staan bij gemeentes: ,,Je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.” Van Schaik is nog in overleg met gemeentes over hoe om te gaan met standwerkers.

Standwerkers komen moeilijk aan de bak tijdens de coronacrisis. Normaal verzamelen zij groepen mensen om zich heen om vervolgens hun spullen te verkopen. Dat gaat niet in een anderhalvemetersamenleving. Bol wil nu als stille kramer coronagerelateerde spullen verkopen, maar kan op maar weinig markten terecht.