Etje Hendrikx (links) ontvangt de Ster van Veldhoven uit handen van wethouder Van Dongen.
Volledig scherm
Etje Hendrikx (links) ontvangt de Ster van Veldhoven uit handen van wethouder Van Dongen. © Ad Adriaans

Ster van Veldhoven naar IVN-vrijwilligers

VELDHOVEN - De vrijwilligers van het IVN Veldhoven, Eindhoven en Vessem hebben dinsdagavond de Ster van Veldhoven ontvangen.

Wethouder Mariënne van Dongen was hiervoor naar de Algemene Ledenvergadering van het IVN gekomen. Zij overhandigde de ster en bijbehorende oorkonde aan Etje Hendrikx van het IVN.

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Veldhoven-Eindhoven-Vessem is in 2013 ontstaan door samenvoeging van IVN Veldhoven-Vessem en IVN Eindhoven en heeft ongeveer 300 leden. Hiervan zijn 70 vrijwilligers actief in een of meer werkgroepen. Deze vrijwilligers zetten zich in om via educatieve activiteiten bij te dragen aan het vergroten van kennis bij het publiek en bij hen belangstelling te wekken voor natuur, milieu en duurzaamheid. 

Zo zijn er activiteiten voor de jeugd (boomfeestdag, scholenprojecten, kinderfeestjes) en publiek (lezingen, cursussen, wandelingen). Daarnaast onderhouden de vrijwilligers contacten met (overheids)instellingen en natuurorganisaties. Ook dragen zij bij aan onderhoud van natuurgebieden en natuurbescherming.

De Ster van deze maand is gemaakt door Fieke Versteeg. Zij is verbonden aan Severinus en komt al jaren drie dagen per week op het atelier. Ze is een levensgenieter en houdt van lekker eten en gezellig kletsen. Ook is ze fan van PSV en heeft ze een seizoenskaart om haar club aan te moedigen als ze moeten voetballen. Fiekes’ lievelingskleuren paars en blauw zijn terug te zien op haar Ster.