Wethouder Hans van de Looij en Lisa Loosman overhandigen de Ster en oorkonde aan een van de vrijwilligers van museum ’t Oude Slot in Veldhoven.
Volledig scherm
Wethouder Hans van de Looij en Lisa Loosman overhandigen de Ster en oorkonde aan een van de vrijwilligers van museum ’t Oude Slot in Veldhoven.

Ster van Veldhoven voor vrijwilligers museum ’t Oude Slot

VELDHOVEN - De vrijwilligers van museum ’t Oude Slot zijn vrijdag in het zonnetje gezet. Zij ontvingen de Ster van Veldhoven.

De groep vrijwilligers van ’t Oude Slot breidt zich uit. In het afgelopen jaar zijn er vijftien vrijwilligers bij gekomen. Ze zetten zich in verschillende werkgroepen in. Bijvoorbeeld voor ontvangst van bezoekers in de weekenden en tijdens evenementen. Of voor het bijhouden en aanvullen van het collectieregistratiesysteem of beheer van de unieke prentencollectie. Ook helpen ze met het opzetten van exposities, tuinonderhoud en kluswerk.

Lisa Loosman maakte de Ster en overhandigde die aan een vrijwilliger. Lisa is verbonden aan Severinus en werkt al een aantal jaren een dag per week op het Atelier. Daarnaast werkt ze vier dagdelen bij Brownies & Downies in Valkenswaard. Lisa houdt van patronen, geometrische en decoratieve vormen. Dat zie je terug in de Ster.

De maandelijkse uitreiking van een Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. Ze spreekt er haar waardering mee uit voor de inzet van vrijwilligers. De sterren zijn gemaakt bij zorginstelling Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren.