Stripspektakel Veldhoven moet verhuizen

VideoVELDHOVEN - Tevredenheid alom over het Stripspektakel in Koningshof in Veldhoven afgelopen weekeinde. Toch verhuist het evenement volgend jaar naar Eindhoven.

‘We zijn nu voor de vierde keer hier. De locatie is heel mooi, maar prijstechnisch is het voor ons niet meer te doen”, zegt Patrick van Gelder die de beurs samen met Herman Savenije en een legertje vrijwilligers organiseert. NH Koningshof in Veldhoven heeft met ingang van dit jaar betaald parkeren ingevoerd en de huur is flink hoger geworden. ,,Het parkeren hebben we af kunnen kopen. Samen met de huurverhoging kunnen we het niet meer trekken.”

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.