Volledig scherm
Veldhoven musicalopleiding TOP

Subsidie voor maatschappelijke experimenten in Veldhoven

VELDHOVEN - Veldhovenaren opgelet. De gemeente verstrekt subsidies van maximaal 11.000 euro voor experimenten die bijdragen aan een vitale samenleving.

Maatschappelijke organisaties uit Veldhoven met een goed idee kunnen ook in 2019 bij de gemeente aankloppen voor een zogeheten experimenteersubsidie. Het maximale bedrag per initiatief is 10.000 euro, met een eventuele bonus van 1.000 euro voor de inzet van vrijwilligers.

Volgend jaar is het derde dat de subsidie door de gemeente verstrekt wordt. Eerder kreeg onder meer het TOP Muziektheater een zak geld mee. Elk jaar maken de jongeren van dat TOP muziektheater een musical samen met een speciale doelgroep. Met de subsidie van de gemeente maakte het muziektheater Timeless, een productie waar jongeren en senioren samen het podium betraden.

Een goed voorbeeld van een goed besteedde experimenteersubsidie, vindt de gemeente. ,,Maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd te experimenteren met vernieuwing en uitbreiding van het bestaande aanbod van voorzieningen, gericht op het laten meedoen van mensen met een afstand tot de samenleving”, aldus een woordvoerder. ,,Met name activiteiten voor Veldhovenaren met een handicap of die eenzaamheid voorkomen of tegengaan, zijn welkom.”

Per jaar is een bedrag van 136.000 euro beschikbaar. In 2017 werd daarvan 97.000 euro uitgekeerd. In 2018 bleef het bedrag steken op 85.000 euro. Voor 2019 is reeds 50.000 euro toegezegd. De experimenteersubsidie sluit aan bij het VN-verdrag handicap en het actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’, van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.