't Is weer voorbij die mooie zomervakantie: de eerste schooldag

VideoVELDHOVEN - De scholen zijn weer begonnen. De leerlingen van basisschool De Brembocht in Veldhoven proostten met een beker ranja op het nieuwe schooljaar. 

We werden wekenlang verwend, maar ach, aan alles komt een end. ‘t Is weer voorbij die mooie zomervakantie. Maandag begon op basisscholen in de regio het nieuwe schooljaar. Het is weer even wennen, vindt Ronald van der Stelt. Hij staat deze maandagmorgen even voor half negen met zijn dochters Zoë-Joy (op naar groep 6) en Jasmijn (klaar voor groep 3) op de speelplaats van basisschool De Brembocht in Veldhoven. „De vakantie duurt net iets te lang voor ze, het is weer tijd voor structuur”, constateert Van der Stelt. Ja, ook voor de ouders. „Ik ben blij dat alles weer terug naar normaal gaat.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.