't Is weer voorbij die mooie zomervakantie: de eerste schooldag

VideoVELDHOVEN - De scholen zijn weer begonnen. De leerlingen van basisschool De Brembocht in Veldhoven proostten met een beker ranja op het nieuwe schooljaar. 

We werden wekenlang verwend, maar ach, aan alles komt een end. ‘t Is weer voorbij die mooie zomervakantie. Maandag begon op basisscholen in de regio het nieuwe schooljaar. Het is weer even wennen, vindt Ronald van der Stelt. Hij staat deze maandagmorgen even voor half negen met zijn dochters Zoë-Joy (op naar groep 6) en Jasmijn (klaar voor groep 3) op de speelplaats van basisschool De Brembocht in Veldhoven. „De vakantie duurt net iets te lang voor ze, het is weer tijd voor structuur”, constateert Van der Stelt. Ja, ook voor de ouders. „Ik ben blij dat alles weer terug naar normaal gaat.”

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.