Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

't Look in Veldhoven krijgt weer wijkzuster

VELDHOVEN - Het wijkteam Oerle-Heikant en 't Look van Zuidzorg start met een wijkzuster in 't Look. Op de woensdagen vanaf 3 juli kunnen wijkbewoners tussen 14.00 en 15.00 uur terecht aan de Messenmaker 6.

In Oerle startte in 2012 een proef met de wijkzuster. Al na een jaar werd geconstateerd dat zij in een behoefte voorziet. In Dorpscentrum 'd Ouw School is sindsdien wekelijks een goed bezochte inloopochtend. Net als in Oerle komt ook in 't Look de vraag vanuit de wijkbewoners. Uit een door wijkplatform 't Look gehouden enquête bleek dat de wijkbewoners een wijkgebouw en een aanspreekpunt waar ze terechtkunnen met vragen over hun gezondheid en die van hun naasten missen. Marilyn Bolle van Zuidzorg pakte dit op en vond aan de Messenmaker een locatie die door de gemeente beschikbaar is gesteld.

Bolle heeft 36 jaar ervaring als verpleegkundige in ziekenhuizen en in de wijkzorg. Ze gaat het samen doen met collega José Kerkhofs. Ze kijken al uit naar de start. Bolle: ,,Ik vind het zo leuk om te doen. Het mooie is dat je als wijkzuster zorg op maat kunt leveren."

Het moet een laagdrempelige inloop worden. ,,We leggen de nadruk op het kopje koffie, maar vooral het geven van informatie is heel belangrijk. Iedereen moet er zijn verhaal kunnen doen. Als wijkzuster pik je dingen op die tot een huisbezoek leiden. Dan krijg je zicht op het totaalplaatje; vaak is er heel wat aan de hand", weet zij.

Het is de bedoeling ouderen langer zelfstandig te laten wonen. Bolle speelt daarvoor een adviserende, sturende en coördinerende rol. Door tijdig te signaleren, kan worden ingegrepen voordat het te laat is. De sociale kaart is daarbij de leidraad. Daarop staan onder meer instanties die hulp verlenen bij financiële problemen en die zorg verlenen.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.