Bij de tabakszaak van Paul Dillen is het onverminderd druk, hij heeft nog een flinke voorraad sigaretten, die hij voor de oude prijs verkoopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de tabakszaak van Paul Dillen is het onverminderd druk, hij heeft nog een flinke voorraad sigaretten, die hij voor de oude prijs verkoopt. © DCI Media

Tabakszaken houden omzet ondanks prijsverhoging op peil: ‘Mensen hebben toch behoefte aan sigaretje’

Ook nu sigaretten fors duurder zijn en de coronacrisis erin hakt, hoor je de tabaksspeciaalzaken in de regio niet klagen. Door hamsterende klanten blijft de omzet gelijk. ,,Ik blijf zo lang mogelijk tegen de oude prijs verkopen.”

Nee, je hoort eigenaar Peter van Hout van tabaksspeciaalzaak Renata in Eindhoven niet mopperen. Ondanks dat de accijns op een pakje sigaretten gisteren met één euro omhoog ging, ziet hij dat zijn omzet nagenoeg hetzelfde is. Hoe dat kan? Van Hout heeft nog een flinke voorraad liggen. En die mag tegen de oude prijs verkocht worden. Tabakswaren die ná 31 maart zijn geproduceerd, zijn wel flink duurder. Voor shag kan dat oplopen tot 2,40 euro. ,,Klanten geven flink wat meer uit. In plaats van één slof kopen ze nu twee sloffen”, zegt Van Hout, die de laatste tijd bewust extra tabak insloeg. ,,Daardoor kan ik de komende drie á vier weken tegen de oude prijs verkopen.”