Volledig scherm
Tamara Böck krijgt een massagebehandeling van schoonheidsspecialiste Patricia Veltmaat. © fotopersburo Bert Jansen

Tamara uit Veldhoven krijgt lach voorlopig niet van haar gezicht

VELDHOVEN - Het nieuws dat Tamara Böck in mei kreeg, hoopt niemand ooit te horen. Laat staan twee keer. De Velhovense had in 2009 borstkanker en blijkt nu kleincellige longkanker te hebben. Een vorm die niet meer te genezen is. De twee kankersoorten staan niet met elkaar in verband. Böck heeft gewoon heel veel pech. Toch toverde schoonheidsspecialiste Patricia Veltmaat vorige week een glimlach op Böcks gezicht.

Veltmaat doet met haar salon Heerlijk Huidverzorging voor het tweede jaar op rij mee aan de actie 'geef een glimlach cadeau' van Look Good Feel Better; een stichting die zich inzet voor uiterlijke verzorging bij kanker. ,,Die glimlach krijg je voorlopig niet van mijn gezicht", zegt Böck. ,,Hoewel ik het moeilijk vind iets aan te nemen van een ander, ben ik blij dat ik de stap genomen heb. Ik voel me herboren."

Omdat Böck weinig huidproblemen heeft door de chemo, richtte Veltmaat haar behandeling vooral op ontspanning door massage van nek, schouders en decolleté, gezicht en hoofdhuid, en een handbehandeling.

Quote

Hoewel ik het moeilijk vind iets aan te nemen van een ander, ben ik blij dat ik de stap genomen heb

Tamara Böck

Zowel Böck als Veltmaat vindt het jammer dat ze in het ziekenhuis niet op de actie is gewezen. Ze zouden het fijn vinden als er meer bekendheid komt voor de actie. Voor Böck reden om mee te werken aan dit artikel. Door heel Nederland doen zo'n driehondered schoonheidsspecialisten mee.

Engeltjes

Veltmaat zit al vol met de behandelingen voor de actie. Böck is heel open over haar ziekte en spreekt ondanks de pech over de engeltjes die ze op haar schouder heeft. ,,Ik kreeg een CT-scan vanwege darmklachten. Daarop ontdekten ze een vergrote lymfeklier tussen de longen en een vlekje op de long waardoor de alarmbellen gingen rinkelen en ik met spoed een punctie kreeg. Ook als ik dat onderzoek niet had gehad, had ik klachten gekregen. Maar dan had het al te laat kunnen zijn."

De alleenstaande moeder van een achttienjarige zoon werkt bij ASML en hoopt dat ze de uitzondering op de regel is. ,,De verwachting is dat het binnen nu en twee jaar terugkomt, maar we hopen dat het nog heel lang stabiel blijft."

Toch is ze ook realistisch en regelt de praktische zaken voor het geval ze komt te overlijden. Juist daarom is een actie als deze voor Böck zo welkom. ,,Ik ben heel dankbaar dat er mensen zoals Patricia zijn die zich inzetten."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement