Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Taxifirma wil hulp van raad Veldhoven

VELDHOVEN - Taxibedrijf Van Gerwen krijgt 'stelselmatig ongefundeerde verwijten en de schuld van allerhande problemen bij het leerlingenvervoer', stelt directeur Marco van Gerwen.

De Veldhovense gemeenteraad is bovendien onjuist geïnformeerd over de perikelen die al tijden spelen tussen het taxibedrijf en de gemeente. Dat schrijft Van Gerwen in een brief aan de gemeenteraad. Hij vraagt de raad 'de waarheid naar boven te krijgen en de schade te beperken'. Als er geen oplossing komt, dan is volgens hem een rechtsgang onvermijdelijk met de kans dat het leerlingenvervoer moet stoppen.

Eerder verloor de gemeente een rechtszaak van Van Gerwen, nadat de gemeente het contract met de vervoerder had stopgezet. De reden van stopzetting was ontevredenheid over tal van zaken aangaande het leerlingenvervoer. Slecht onderbouwde ontevredenheid, vond de rechter, waarna de gemeente en Van Gerwen hun samenwerking voortzetten. De onvrede bleef. Zeker toen het college de suggestie wekte dat Van Gerwen werkt aan verbetering van haar dienstverlening.

Er valt niets te verbeteren, stelde Van Gerwen. Hij had immers de rechtszaak gewonnen. Hij diende een schadeclaim in. De gemeente wil daar niets van weten. Nu hoopt Van Gerwen op hulp van de raad, die op 27 augustus weer bij elkaar komt.