Volledig scherm
Wethouder Mariënne van Dongen (l) met enkele leden van het team van Vrijwilligerswerk Veldhoven. © Ad Adriaans

Team van Vrijwilligerswerk Veldhoven krijgt gemeentelijke Ster

VELDHOVEN - De teamleden van Vrijwilligerswerk Veldhoven hebben dinsdagavond de Ster van Veldhoven ontvangen. 

Tijdens de bedankavond voor alle vrijwilligers van Cordaad in jongerencentrum Odeon overhandigde wethouder Mariënne van Dongen de ster aan enkele leden van het team.

Het team van Vrijwilligerswerk Veldhoven houdt zich voornamelijk bezig met het samenbrengen van vraag en aanbod. Naast het online platform Veldhovenvoorelkaar bestaat Vrijwiligerswerk Veldhoven uit vier onderdelen. Maatjesvoorelkaar helpt mensen die eenzaam zijn aan een (boodschappen)maatje.

De Vrijwilligerscentrale bemiddelt niet alleen tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, maar brengt dit ook op allerlei manieren onder de aandacht. In samenwerking met Bibliotheek Veldhoven biedt Vrijwilligerswerk Veldhoven taalondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren. Het vierde onderdeel is het bieden van praktische ondersteuning. Hierbij vragen Veldhovenaren die het zelf niet kunnen of niet kunnen betalen naar een tuinman, klusjesman, boodschappenhulp, computerhulp, chauffeur of fietsinstructeur.

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente en wordt maandelijks uitgereikt aan een groep vrijwilligers. De houten sterren zijn gemaakt bij Zorgorganisatie Severinus. De onderscheiding van deze maand is verfraaid door Shirley Philips die al jaren kunst maakt bij het Atelier van Severinus.