De Schalm in Veldhoven.
Volledig scherm
De Schalm in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Theater De Schalm in Veldhoven regelt ‘double blind dates’

VELDHOVEN - Vrijgezelle theaterliefhebbers die wel in zijn voor een spannend experiment kunnen bij Theater de Schalm in Veldhoven terecht voor een double blind date.

Ze worden door het theater getrakteerd op een voorstelling met een blind date. Zowel de voorstelling als de medebezoeker wordt vooraf niet bekendgemaakt.

Medewerker Mark van der Linden: Veel organisaties hebben een Valentijnsactie, vaak voor stellen. Wij wilden juist iets doen voor mensen die geen partner hebben. Geïnspireerd door het populaire tv-programma First Dates koppelen we singles aan elkaar op basis van hun theatervoorkeur. Vervolgens is het aan de deelnemers zelf om er een éxtra geslaagde avond van te maken.”

Voorkeur voor kunst zegt veel over persoon

De actie werd bedacht door medewerkers van het theater. Van der Linden: ,,Ik ben ervan overtuigd dat je voorkeur voor kunst, in dit geval theater, heel veel zegt over jou als persoon.”

Alle deelnemers die succesvol gematcht worden gaan een verrassende en romantische theateravond tegemoet. Op de avond zelf worden de deelnemers door een gastheer of -vrouw ontvangen met champagne en voorgesteld aan hun theaterpartner.

Mensen kunnen zichzelf of anderen opgeven voor het romantische experiment via marcom@deschalm.com onder vermelding van naam, leeftijd, geaardheid en theatervoorkeur.

De theatervoorkeur mag zo concreet mogelijk zijn; van globaal genre tot specifieke artiesten. De matchmakers van Theater de Schalm stellen vervolgens alles in het werk om iedereen zo goed mogelijk te koppelen. Opgeven kan van 14 tot en met 29 februari. Vervolgens worden de koppels bij elkaar gebracht en getrakteerd op een theatervoorstelling die bij hen past. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.