Volledig scherm
Burgemeester Marcel Delhez met baby Hussein Mohamad, moeder Dawn, vader Mohamad en gynaecoloog Judith van Laar. © Martily-Media

Tienduizend keer aangifte baby in MMC Veldhoven

VELDHOVEN - De kleine Hussein Mohamad zal het allemaal niet zo beseffen, maar hij was maandagmorgen de reden voor een feestje. Hij was de tienduizendste baby waarvan de ouders aangifte hebben gedaan in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze mogelijkheid bestaat sinds 8 juli 2013. 

De gemeente Veldhoven en het MMC hebben de handen ineen geslagen om deze mogelijkheid te bieden aan ouders van wie de baby is bevallen in het Vrouw Moeder Kind-centrum. Zo kan ook de moeder bij de aangifte aanwezig zijn. 

De tienduizendste betrof toevallig ook een nieuwe inwoner van Veldhoven. Voor de gelegenheid kwam ditmaal burgemeester Marcel Delhez zelf naar het ziekenhuis om de formaliteiten te vervullen én om moeder Dawn een bos bloemen te overhandigen. 

Vroeggeboorten

In Veldhoven worden jaarlijks gemiddeld 2650 geboorteaangiften gedaan. Daarvan zijn er 1650 van baby's die in het MMC zijn geboren. Dat zijn niet allemaal kinderen van Veldhovense ouders. Het Vrouw Moeder Kind-centrum is regionaal centrum voor gecompliceerde bevallingen en vroeggeboorten. Ouders worden vanuit heel Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg naar Veldhoven verwezen als dat medisch gezien noodzakelijk is. Het MMC is één van de tien ziekenhuizen in Nederland die beschikt over een afdeling intensive care voor pasgeboren baby's.