Volledig scherm
Brabants Kampioenschap G-Voetbal © Bert Jansen

Tikkie takkie bij G-Team RKVVO in Veldhoven

VELDHOVEN - In de Veldhovense sporthal de Heiberg streden voetballers met een verstandelijke handicap om het Brabants kampioenschap zaalvoetbal. Voor eigen publiek steeg RKVVO boven zichzelf uit met tikkie takkie-voetbal.

"We kwamen om te winnen en dat is gelukt. En dit is nog maar het begin, let maar op. Ze moeten vanaf nu echt rekening met ons gaan houden." De winst in de finale van het Brabants kampioenschap zaalvoetbal voor G-teams was precies wat de bloedfanatieke voetballers van RKVVO2 nodig hadden. "We hebben er zes jaar op moeten wachten."

Juichen
Na zijn openingstreffer in de finale imiteert hij het juichen van Cristiano Ronaldo. Maar er is een verschil tussen de 19-jarige Enrico uit Veldhoven en de Portugese topscorer van Real Madrid: Enrico scoort zelfs nog vaker. "Vorig seizoen vijftig keer. Maar daar gaat het niet om. Het draait om het teambelang, ik geef altijd alles voor het team. Ik speelde vroeger bij een 'gewoon' team maar ben toen overgestapt naar de G-competitie. Puur om prijzen te pakken, dat is toch het belangrijkste", vertelt Enrico. Hij klinkt als een echte profvoetballer die onlangs nog intensieve mediatraining heeft gehad. Maar hij is dan ook niet voor niets aanvoerder van het G-team RKVVO2.

Zaalvoetbal
In de Veldhovense sporthal de Heiberg vond zaterdag het Brabants Kampioenschap zaalvoetbal plaats voor G-teams. De voetballers met een verstandelijke handicap streden in de categorie B en C. En dat gaat er serieus aan toe, weet ook mede-organisator Stefan Aarts van de Stichting Samen Sportief.

Lees het hele artikel in het ED of in de digitale krant.