Volledig scherm
Henrieke Goorhuis uit Veldhoven © Kees Martens

Tom Poes krijgt weer grote ogen van tekenares uit Veldhoven (video)

Veldhoven - Na dertig jaar verschijnt weer een boek over de capriolen van de Heer van Stand, Olivier B. Bommel, en zijn ondeugende maatje Tom Poes: Het Lastpak. De tekeningen zijn gemaakt door Henrieke Goorhuis (26) uit Veldhoven.

Henrieke was nog niet geboren toen Heer Bommel voor het laatst zijn avonturen beleefde en hele generaties vermaakte.

Autodidact Henrieke Goorhuis tekende in het totaal zestig prenten bij het verhaal van tekstschrijver Henk Hardeman. "Het is voor het eerst dat ik een boek heb mogen doen", vertelt de Veldhovense.

Strip
De strip van de Heer op Stand en zijn maatje Tom Poes verscheen oorspronkelijk in NRC Handelsblad. De Brabantse las in het verleden - toen ze al lang niet meer in het dagblad verschenen - enkele verhalen in het stripblad Donald Duck.

Zelf maakte ze vorig decennium uitgebreid kennis met Olivier B. Bommel en Tom Poes. "Op Radio 1 werden midden in de nacht hoorspellen uitgezonden", vertelt ze. "Ik bleef er speciaal voor op. Want ik mag de humor van de personages wel."

Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant

Na dertig jaar verschijnt weer een boek over de capriolen van de Heer van Stand, Olivier B. Bommel, en zijn ondeugende maatje Tom Poes: Het Lastpak. De tekeningen zijn gemaakt door Henrieke Goorhuis (26) uit Veldhoven.
  1. Bomen bij ASML Veldhoven lijken tot in hemel te groeien

    Bomen bij ASML Veldhoven lijken tot in hemel te groeien

    EINDHOVEN - Chips, we willen met zijn allen de beste en we willen er veel van. Dankzij dat gegeven zal ASML woensdag waarschijnlijk opnieuw verrassende kwartaalcijfers presenteren. Met een omzet hoger dan de 2,2 miljard euro die was verwacht en vooral opnieuw vele geboekte orders. Steeds beter zijn de contouren zichtbaar van het bedrijf in 2020 dat topman Peter Wennink in 2016 in het vooruitzicht stelde. ASML draait dan op volle sterkte en produceert tientallen machines van het nieuwste model, met als gevolg een jaaromzet van minimaal 11 miljard euro, tegen 6,8 miljard in 2016.