Volledig scherm
Echtpaar Tittel (foto) wordt opgevolgd door echtpaar Govers. © Jean Pierre Reijnen

Ton en Hetty Govers nieuwe beheerders De Ligt Veldhoven

VELDHOVEN - Ton Govers (67) en zijn echtgenote Hetty (65) zijn het nieuwe beheerdersechtpaar van Ontmoetingscentrum De Ligt.

Het in Tilburg geboren en getogen echtpaar volgt het echtpaar Jan en Hennie Tittel op dat 28 jaar het gastheerschap verzorgde. Ton Govers was eerder beroepsbrandweerman in Tilburg. In 1991 verhuisde het echtpaar naar Waalre waar Ton voor de gemeente actief was als ambtenaar rampenbestrijding en brandweerzaken. Daarnaast was hij ook in Waalre tot 1996 actief als brandweerman. 

Bar

Na zijn pensionering in 2014 betrok het stel een appartement in De Ligt in Veldhoven. Als beheerder is het echtpaar vrijwel dagelijks te vinden in het naastgelegen ontmoetingscentrum. Ton houdt zich onder meer bezig met de inkoop en het rooster van de gastvrouwen. Hetty is vaak achter de bar te vinden. 

Quote

We zullen op termijn met de gemeente om de tafel gaan om de uitstra­ling van het gebouw te verbeteren

Ton Govers

Grote plannen met de accommodatie aan de Ligt 157 heeft het echtpaar niet. Govers: ,,Het ontmoetingscentrum heeft een goede bezetting. Het gebouw wordt gehuurd van de gemeente. We zullen op termijn met hen om de tafel gaan om de uitstraling van het gebouw te verbeteren.’’