Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Trampolinepark in Veldhoven bijna open

VELDHOVEN - Over een paar weken opent in Veldhoven het trampolinepark Street Jump Veldhoven. Het moet het grootste springpark van deze regio worden.

Nu ligt de gymzaal naast sportcomplex de Heiberg in er nog wat troosteloos bij. Maar dat zal snel veranderen, verzekert John Knapen, bedrijfsleider van Street Jump Veldhoven. ,,We wachten nog op een laatste lading materialen”, zegt hij.

Doordat de materialen nog even op zich laten wachten, is het park nog niet open. Het park zou eigenlijk halverwege juli al geopend moeten zijn. Knapen hoopt nu op begin augustus, maar houdt een slag om de arm.

Vooralsnog staan in de hal alleen nog ijzeren stellages uitgestald waarop de trampolines komen. Met tape op de groene gymvloer zijn vlakken gemaakt, die als afbakening dienen voor de verschillende gebieden die het park moet krijgen.

Trefbal

Zo komt er een plek waar trefbal op trampolines gespeeld kan worden. Ook komt er een zogeheten foampit, een bak met schuimblokken waar springers een zachte landing kunnen maken. En er komt een ‘tumbling lane’, een lange trampoline om meerdere kunstjes achter elkaar te doen. Het hele park beslaat 2100 vierkante meter, volgens Knapen. ,,De grootste in deze regio”, stelt hij.

De Facebookpagina van het park heeft al bijna 2000 likes verzameld. Knapen krijgt naar eigen zeggen dagelijks telefoontjes van mensen die al een sprongetje willen wagen. Vooralsnog moet hij die bellers teleurstellen. Maar als de materialen er eenmaal zijn, kan het opbouwen volgens hem snel gaan.

Het enige dat dan nog rest, is een keuring. Pas dan kan het park definitief open. ,,Maar daar zijn we niet huiverig voor”, zegt knapen. ,,We weten wat we aan het doen zijn.”