Trekzak als ‘vergeten groente’ in Veldhoven

VELDHOVEN - De schaduwrijke plekjes in de museumtuin van ’t Oude Slot waren zondag in trek tijdens het Trekzakfestival. Er bleef geen hoekje onbenut tijdens de zonovergoten twaalfde editie.

Ieke van Vegchel uit Deurne heeft net op een bankje het nummer Mojito op haar Serenellini trekzak geoefend. De jonge moeder van twee kinderen kocht het instrument tien jaar geleden. ,,Ik speelde er heel fanatiek op, totdat ik moeder werd en daarnaast een studie volgde. De laatste vijf jaar heb ik er niet meer op gespeeld.” En daar wil ze verandering in brengen. ,,Ik heb me aangemeld voor de workshop deze ochtend van Remco Sietsema. Een goede stok achter de deur om het spelen weer op te pakken.” Sietsema schreef Mojito speciaal voor deze dag. 

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.