Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen

Trucker wil politieauto rammen in Veldhoven, agenten lossen waarschuwingsschoten

UpdateVELDHOVEN - Bij de aanhouding van een man in Veldhoven heeft de politie woensdagochtend waarschuwingsschoten gelost. Dat gebeurde in alle vroegte, na een achtervolging op de A67 van een gestolen vrachtwagen. Tijdens de achtervolging probeerde de Albanese chauffeur (46) van de truck een politieauto te rammen. Hij is aangehouden en wordt gehoord. 

In de vrachtwagen troffen agenten eerder gestolen lading aan die uit een vrachtwagen is ontvreemd op parkeerplaats De Beerze langs de A67. Na de achtervolging was de snelweg in verband met het onderzoek een tijdje dicht. Dat meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

Snelweg oversteken

De vrachtwagen zou zijn gespot in de buurt van Liessel waarna agenten de boel niet vertrouwden en een controle wilden uitvoeren. Daarop ging de vrachtwagen ervandoor. Uiteindelijk zette de bestuurder zijn vrachtwagen ter hoogte van Veldhoven alsnog aan de kant en ging hij er samen met de bijrijder rennend vandoor. Een van de twee stak tijdens de vlucht de snelweg over. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot. Niemand raakte gewond, de bestuurder kon worden aangehouden.

De bijrijder kon, ondanks de inzet van speurhonden, niet worden aangehouden. Het heeft er alle schijn van dat er nog een auto bij de zaak was betrokken. Daar zaten vijf mensen in. De politie vermoedt dat zij betrokken waren bij de ladingdiefstal en bij de twee verdachten uit de vrachtwagen hoorden.  Op de vrachtwagen zaten buitenlandse kentekenplaten, die hoorden niet bij de vrachtwagen.

Scheur in doek

Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen

Vanwege de actie was de A67 in beide richtingen dicht, meldden de politie en de ANWB. ,,Tussen knooppunt De Hogt en Eersel. Dit heeft te maken met een politieonderzoek.” Rond 06.20 uur liet de ANWB weten dat de snelweg weer open is.

De vrachtwagen is in beslag genomen en vanaf tankstation Oeienbosch weggesleept. Aan de zijkant van het voertuig zat een scheur in het doek, dat met plakband was dichtgeplakt. 

In de nacht van maandag op dinsdag sneden criminelen op verschillende plekken in Limburg liefst 68 zeilen van vrachtwagens open. Dat gebeurde onder andere op parkeerplaatsen in Venlo en Venray. Of er een verband is met de gestolen vrachtwagen van de achtervolging is niet duidelijk.

Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Waarschuwingsschoten op A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock