Volledig scherm
Peter Zuidlaan in Veldhoven. © Google Streetview

Twee mannen aangehouden die twee dames gewelddadig beroofden van fiets en scooter in Veldhoven

VELDHOVEN - De twee mannen die afgelopen weekend twee vrouwen hebben beroofd aan de Peter Zuidlaan in Veldhoven zijn dinsdagmiddag aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Dordrecht en 22-jarige Veldhovenaar. 

De verdachten bedreigden de twee vrouwen met een mes en een taser ter hoogte van het fietstunneltje. Dit gebeurde om 02.15 uur zaterdagnacht. 

De meisjes moesten alles wat zij bij zich hadden afstaan: ook hun fiets en scooter. Eén van de slachtoffers raakte gewond aan haar zij door het mes. De verwondingen vielen mee, maar ze moest wel behandeld worden in het ziekenhuis. 

De scooter en de fiets werden een paar uur later in de omgeving van de overval aangetroffen. De mannen zijn dinsdagmiddag aangehouden. Ze zitten vast voor onderzoek. 

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.