Volledig scherm
Onder andere in een zwembad werd actie gevoerd © Bianca Kuijpers

Veldhoven loopt warm bij manifestatie voor behoud zwembad den Ekkerman

VELDHOVEN - “Liever obesitas dan een zwemtas”, zegt het spandoek dat de Eindhovense Tamar Roosen en haar vriendinnen hoog houden. Alsof de temperatuur nog niet hoog genoeg was, werd dinsdagavond op het Veldhovense Meiveld de temperatuur nog wat opgestookt door vurige actievoerders voor het behoud van zwembad den Ekkerman.

Met een heus strijdlied en tal van sportieve activiteiten en optredens betuigden veel mensen hun steun aan het zwembad. De waterpoloërs hadden het het beste bekeken. Zij oefenden passes in het voor de gelegenheid op het Meiveld geplaatste bad.

Antonie Donkers werd meegesleurd door haar tienjarige kleindochter Julia. “Oma een deel van mijn jeugd gaat verloren”, zei ze tegen me. Julia hoopt 'dat ze nu inzien dat er heel veel mensen zijn die niet willen dat het zwembad weggaat en dat het moet blijven.'

Hanan Yagoubi van de FNV is tevreden met de actie. Vaak heb je meerdere acties nodig, maar dit is een goed begin. De gemeente heeft jaren de tijd gehad om iets aan het zwembad te doen en nu krijgen de medewerkers ineens vlak voor de vakantie te horen dat het zwembad gaat sluiten.”