Volledig scherm
John van Doormalen, samen met echtgenote Rianne, is verkozen tot ondernemer van het jaar . © fotomeulenhof/Bert Jansen

Veldhoven Proeft valt goed in de smaak

VELDHOVEN - John van Doormalen is donderdagavond tijdens Veldhoven Proeft uitgeroepen tot winnaar van de Veldhovense Ondernemerstrofee.

Zo'n duizend gasten werden donderdagavond in de watten gelegd tijdens de Bedrijvenavond van Veldhoven Proeft in het Burgemeester Elsenpark.

Gedurende de avond wordt rondgegaan met kloeke dienbladen vol lekkere hapjes, zoals de terrine van gerookte zalm van restaurant Crijns. Het Bladelse restaurant is voor het eerst op het culinaire evenement aanwezig. ,,De organisatie heeft ons benaderd om hieraan deel te nemen. We zien in ons restaurant steeds vaker Veldhovenaren dus ik dacht: leuk om hier een keer bij te zijn", vertelt eigenaar Marc Crijns.

Halverwege de avond heeft hij de smaak al flink te pakken. ,,De sfeer is hier fantastisch. Het is heel bijzonder dat ze duizend ondernemers bij elkaar krijgen. Je bereikt hier veel mensen in een kort tijdsbestek."

Het Veldhovense bedrijf Linden Accountants is al jaren van de partij. Accountant Theo Aaldering heeft net een gerechtje achter de kiezen. ,,We zien dit als een netwerkbijeenkomst. Tegelijkertijd fêteren we een aantal klanten en zakelijke relaties." Er wordt dan ook volop geproost, gegeten en gekletst.

Om 19.30 uur start een video. Een foto in zwart-wit van een kar vol kruidenierswaren licht al een tipje van de sluier op. Al snel komt de naam Van Doormalen voorbij. Met zijn Van Doormalen Retail Groep is John van Doormalen vooral bekend van de supermarkten waarvoor het familiebedrijf de winkelformule van Albert Heijn gebruikt. De Oerlenaar is de 23e Veldhovense ondernemer die de prijs in ontvangst neemt.

Gegroeid

Waar stond hij 23 jaar geleden zelf? ,,Mijn vader Wim had toen drie winkels. Ik werkte als bedrijfsleider in de supermarkt in Aalst. Vooral de laatste jaren zijn we hard gegroeid. Nu hebben we negen supermarkten, drie Etos winkels en twee Gall & Gall winkels. Ik vind het een eer om deze prijs te winnen. Mijn vader, die vijftien jaar geleden overleed, zou ook trots zijn."