Volledig scherm
John van Doormalen, samen met echtgenote Rianne, is verkozen tot ondernemer van het jaar . © fotomeulenhof/Bert Jansen

Veldhoven Proeft valt goed in de smaak

VELDHOVEN - John van Doormalen is donderdagavond tijdens Veldhoven Proeft uitgeroepen tot winnaar van de Veldhovense Ondernemerstrofee.

Zo'n duizend gasten werden donderdagavond in de watten gelegd tijdens de Bedrijvenavond van Veldhoven Proeft in het Burgemeester Elsenpark.

Gedurende de avond wordt rondgegaan met kloeke dienbladen vol lekkere hapjes, zoals de terrine van gerookte zalm van restaurant Crijns. Het Bladelse restaurant is voor het eerst op het culinaire evenement aanwezig. ,,De organisatie heeft ons benaderd om hieraan deel te nemen. We zien in ons restaurant steeds vaker Veldhovenaren dus ik dacht: leuk om hier een keer bij te zijn", vertelt eigenaar Marc Crijns.

Halverwege de avond heeft hij de smaak al flink te pakken. ,,De sfeer is hier fantastisch. Het is heel bijzonder dat ze duizend ondernemers bij elkaar krijgen. Je bereikt hier veel mensen in een kort tijdsbestek."

Het Veldhovense bedrijf Linden Accountants is al jaren van de partij. Accountant Theo Aaldering heeft net een gerechtje achter de kiezen. ,,We zien dit als een netwerkbijeenkomst. Tegelijkertijd fêteren we een aantal klanten en zakelijke relaties." Er wordt dan ook volop geproost, gegeten en gekletst.

Om 19.30 uur start een video. Een foto in zwart-wit van een kar vol kruidenierswaren licht al een tipje van de sluier op. Al snel komt de naam Van Doormalen voorbij. Met zijn Van Doormalen Retail Groep is John van Doormalen vooral bekend van de supermarkten waarvoor het familiebedrijf de winkelformule van Albert Heijn gebruikt. De Oerlenaar is de 23e Veldhovense ondernemer die de prijs in ontvangst neemt.

Gegroeid

Waar stond hij 23 jaar geleden zelf? ,,Mijn vader Wim had toen drie winkels. Ik werkte als bedrijfsleider in de supermarkt in Aalst. Vooral de laatste jaren zijn we hard gegroeid. Nu hebben we negen supermarkten, drie Etos winkels en twee Gall & Gall winkels. Ik vind het een eer om deze prijs te winnen. Mijn vader, die vijftien jaar geleden overleed, zou ook trots zijn."

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.