Volledig scherm
Mark Bergmans (tweede van rechts) bij Coen en Sander.

Veldhovenaar maakt carnavalsplaat met dank aan 538

VideoVELDHOVEN - Waar een biertje in de voetbalkantine niet toe kan leiden. Voor Veldhovenaar Mark Bergmans (25) tot een carnavalsplaat met Het Feestteam. Hij opperde zo'n twee jaar geleden na wat biertjes met zijn teamgenoten van RKVVO 8 dat het zo leuk zou zijn om eens een carnavalskraker te maken. Nu staat 'Ik heb een stuk in mijn kraag' op iTunes, YouTube en Spotify én komt op de polonaise-cd.

In het dagelijks leven is Bergmans orthopedisch schoenmaker, is hij maar een beetje muzikaal en heeft hij niet echt iets met zingen. Toch liet het idee Bergmans niet meer los. Toen hij van de actie 'De beste wensen' op radio 538 hoorde, besloot hij een kans te wagen. Coen en Sander lokten hem in de val, al had hij wel zo'n donkerbruin vermoeden dat er iets stond te gebeuren toen hij werd uitgenodigd voor een rondleiding. De Veldhovenaar kwam in de uitzending en mocht direct door naar de studio in Best om een carnavalsnummer op te nemen. “Het is heel onwennig om te gaan zingen met mensen die er echt verstand van hebben.” Op de single staan enkele coupletten uit de kantine. Maar ook “meelallen met zijn allen, want dat maakt het af”, aldus Bergmans.

Lees verder onder de video.

Zijn eerste optreden is al geboekt: hij brengt zijn single ten gehore tijdens de sleuteloverdracht in zijn woonplaats. Ook mag Bergmans nog een aantal optredens uitkiezen van het Feestteam om mee te doen. “Dat het zo groots en professioneel zou worden had ik niet verwacht, dat is helemaal geweldig, echt supervet.” De reacties van zijn voetbalteam zijn in ieder geval positief. Plannen voor een carriereswitch heeft Bergmans niet, maar een vervolg sluit hij ook niet helemaal uit. “Als het gek loopt ga ik misschien door, maar eerst maar eens zien hoe het loopt.”

Volledig scherm
Mark Bergmans.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement