Volledig scherm
Gewapende overval in woning in Veldhoven © Bert Jansen

Veldhovenaar oogst onder bedreiging van vuurwapens zijn hennepplanten

VELDHOVEN - Dat hun buurman in de nacht van zondag op maandag onder bedreiging van vuurwapens zijn wietplanten op zolder moet oogsten voor twee overvallers, merken de buren niet.

Door de goede isolatie van de anderhalf jaar oude woningen aan de Hertgang in Veldhoven slapen ze er rond half drie dwars doorheen. Pas wanneer de slotenmaker om half vijf met veel kabaal aan de slag gaat, wordt hier en daar iemand wakker. Hun buurman - een alleenwonende twintiger - is dan al opgepakt. Even was hij alleen maar slachtoffer, maar de gewaarschuwde agenten roken de henneplucht buiten al. Op zolder vonden ze een kweektent.

Gezinnen
De schrik zit er bij buurtgenoten goed in. De Hertgang is een doorgaande weg in de wijk Noordrand. Veel jonge gezinnen in keurige huizen. Ook aan weerszijden van de overvallen woning wonen veel kinderen. Een hennepkwekerij zorgt voor een flink risico op brand, realiseren buren zich. Maar ze zien nog een ander gevaar. "De overvallers hadden zich ook in het huisnummer kunnen vergissen."

'Beleefde jongen'
De overvallen jongeman werkte bij pakjesdienst UPS. Tot de zomer. Zijn huwelijk strandde en hij belandde in de ziektewet. Buren zagen zijn zoontje en dochtertje minder vaak verschijnen. Een buurtgenoot grinnikt om het cliché: "Nooit gedacht dat ik dit een keer zou zeggen: hij viel niet uit de toon in de straat. Het is een beleefde, vriendelijke jongen. Hij zal het geld hard nodig hebben gehad."

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

In een woning aan de Hertgang in Veldhoven heeft afgelopen nacht een gewapende overval plaatsgevonden. Twee gewapende mannen gingen er met nog onbekende buit vandoor.