Volledig scherm
PREMIUM
Wim Jansen en Rosa uit Veldhoven hebben een boek geschreven. © Rene Manders / Foto van de Meule

Veldhovenaar Wim Jansen schrijft boek met kleindochter

VELDHOVEN - ,,Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan”, zegt Wim Jansen. De Veldhovenaar schreef een boek, samen met zijn kleindochter Rosa (17) die een licht verstandelijke beperking heeft. Op 12 oktober geeft het tweetal om 12.00 uur een signeersessie in de Bibliotheek Veldhoven.

Wie haar gulle lach ziet en hoort, zou denken dat ze gek is op komische series. Niets is minder waar: Rosa van Kempen is verzot op griezelboeken en -series. De Utrechtse zit drie dagen van de week op het Speciaal Voortgezet Onderwijs (VSO) en loopt twee dagen stage op een boerderij. ,,Ik voer er de dieren en mest de stallen uit. Tijdens mijn werk bedenk ik vaak ideeën voor een boek. In een notitieboekje leg ik die met potlood vast.”

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.