Volledig scherm
Nicole Ramaekers-Rutjens

Veldhovens wethouder Nicole Ramaekers-Rutjens voorgedragen tot burgemeester Gulpen-Wittem

VELDHOVEN - Ramaekers werd donderdagavond door de gemeenteraad van Gulpen-Wittem verkozen als beste kandidaat voor het burgemeesterschap van de gemeente. Ze wordt binnenkort voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de functie. Ramaekers is gekozen uit een poule van 38 sollicitanten.

Ze is 'super blij' met haar voordracht als burgemeester voor de gemeente Gulpen-Wittem. Het enthousiasme van de Veldhovense wethouder Nicole Ramaekers was donderdagavond door de telefoon heen voelbaar. ,,Het lijkt me fantastisch om die burgermoederrol te vervullen."

Roots
Dat ze burgemeester van een Limburgse gemeente wordt, is niet heel verwonderlijk. Ramaekers komt zelf oorspronkelijk uit Heerlen, wat praktisch tegen de gemeente Gulpen-Wittem aan ligt. ,,Als burgemeester moet je wat hebben met de gemeente. Hiermee ga ik echt terug naar mijn roots."

Sinds 2008 is Ramaekers locoburgemeester van Veldhoven. ,,Daarmee heb ik al een klein beetje mogen proeven aan de functie. Wat ik mooi vind, is dat het zo divers is. Als voorzitter van de gemeenteraad en het college sta je iets van de politiek af en kun je ervoor zorgen dat het democratische proces goed verloopt."

Trots
Hoe de wethouderspositie wordt ingevuld zodra Ramaekers burgemeester wordt, is nog niet duidelijk. ,,Dit nieuws is nog zo vers, ik heb hier geen rekening mee gehouden", zegt VSA-fractievoorzitter Ab Hofman. ,,Morgenochtend ga ik op het gemeentehuis praten met haar en met Jack Mikkers." Hofman is 'hartstikke trots' op Ramaekers. ,,En op VSA, want het is zeldzaam dat een lokale partij een burgemeester levert."

Hans Ubach is momenteel interim-burgemeester in Gulpen-Wittem. Hij was van 2011 tot 2015 burgemeester van Laarbeek.