Volledig scherm
Brand in woning Veldhoven

Veldhovense al voor de brand omgebracht

VELDHOVEN – De 30-jarige Veldhovense die afgelopen weekeinde om het leven kwam bij een woningbrand is vermoedelijk al voor de brand door geweld om het leven gebracht.

Dat heeft de politie maandagmiddag bevestigd. De 34-jarige Veldhovenaar die zaterdag al werd aangehouden heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd bij de politie. Die betreft zowel het veroorzaken van de explosie in de woning aan de Boekweitstraat als het om het leven brengen van zijn partner. De verdachte, hij is bekend als zanger van de Eindhovense hardcoreband Discipline, wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Naar verluidt werd de 30-jarige vrouw aangetroffen met ingeslagen schedel. De politiewoordvoerder wilde hier maandagmiddag niets over kwijt. "Dat is daderinformatie en daar gaan wij niet op in."

Het Veldhovense paar had samen geen kinderen. De man en vrouw hadden wel ieder een kind uit een eerdere relatie. De kinderen, die ten tijde van de brand niet aanwezig waren in de woning, zijn inmiddels elders ondergebracht.

De politie werkt momenteel nog met tien rechercheurs aan de zaak. Er zal ook nog een buurtbrief de deur uitgaan om buurtbewoners van informatie te voorzien over de woningbrand.

Het ED heeft besloten de reacties op dit artikel uit te zetten, wegens de vele ingekomen beledigingen en beschuldigingen.

Volledig scherm
Woningbrand Veldhoven Foto: Bert Jansen
Volledig scherm
De brand in de woning in Veldhoven. Foto: Bert Jansen
Volledig scherm
De brandweer bestrijdt de brand in de woning in Veldhoven. foto Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement