Marieke Verbeek is de bedenkster van de tijdcapsule die in september 100 jaar de grond in gaat ter ere van het 100-jarig bestaan van Veldhoven. Frank Vincent maakte de behuizing van de tijdcapsule.
Volledig scherm
Marieke Verbeek is de bedenkster van de tijdcapsule die in september 100 jaar de grond in gaat ter ere van het 100-jarig bestaan van Veldhoven. Frank Vincent maakte de behuizing van de tijdcapsule. © Bert Jansen/DCI Media

Veldhovense maakt van tijdcapsule een sociaal project

VELDHOVEN - Ze zou de capsule met het grootste gemak zelf kunnen vullen. ,,Ideeën genoeg, maar ik probeer zoveel mogelijk mensen bij het project te betrekken.”

  1. Wie fietste er in 1962 met het bevrijdingsvuur naar Eindhoven?

    Wie fietste er in 1962 met het bevrij­dings­vuur naar Eindhoven?

    EINDHOVEN - Volgende week komt het bevrijdingsvuur weer per fiets uit het Franse Bayeux. Dat was ook al het geval in 1962 wat op deze foto te zien is. Natuurlijk op 18 september als hier de bevrijding van Eindhoven herdacht wordt. Wie fietste er ooit mee vanuit Frankrijk en heeft daar nog bijzondere of grappige herinneringen aan? We komen graag via d.hoekstra@ed.nl met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.