Volledig scherm
Eva van Deursen en Kayleigh van Dooren.

Veldhovense meiden zetten kledingmerk op voor school

VELDHOVEN - "De eerste bestelling van een onbekende gaf echt een kick." De Veldhovense Kayleigh van Dooren en Eva van Deursen zetten een eigen kledinglijn op voor hun profielwerkstuk.

De twee 17-jarige voetbalsters van het Nederlands elftal kozen voor casual kleding en investeerden elk 50 euro. In twee maanden tijd verkochten de vwo-leerlingen van het Sint-Joriscollege 50 kledingstukken én is de vraag uit het werkstuk beantwoord of het met minimaal budget lukt om zelf een kledinglijn op te zetten.

In december hoeven ze het pas te presenteren, maar het profielwerkstuk voor het eindexamen van de Veldhovense vriendinnen is nú al geslaagd. Met hun gezamenlijke interesse in economie en marketing en een 'passion for fashion' was het onderwerp voor hun profielwerkstuk zo bedacht en ontstond het kledingmerk TWODAE.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.