Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachten van mensenhandel uit onder andere Veldhoven aangehouden in Den Bosch

DEN BOSCH – Na een maandenlang onderzoek heeft de politie dinsdag vier verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel. De politie heeft in dit onderzoek samengewerkt met de Roemeense politie en het Openbaar Ministerie, werd woensdag bekendgemaakt.

Wijkagenten in Den Bosch hoorden dat er vanuit een pand in het centrum illegale prostitutie zou plaatsvinden. Onderzoek leidde vervolgens naar een 28-jarige Roemeense inwoner van Breda, de vermoedelijke leider van een organisatie die Roemeense vrouwen illegaal liet prostitueren en hen uitbuitte. In zijn woning werd ook zijn 26-jarige Roemeense vrouw aangehouden.

Roemenië
Later werden nog een 34-jarige man en een 25-jarige Roemeense vrouw uit Veldhoven aangehouden. Ook op diverse plaatsen in Roemenië werd huiszoeking gedaan en zijn er mensen aangehouden. Meerdere vrouwen die vermoedelijk slachtoffer zijn van de mensenhandelaars, zijn opgevangen.

  1. Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden
    Interactieve graphic

    Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden

    EINDHOVEN - Van de vijf grootste gemeenten in Nederland kampt Eindhoven met de meeste leegstand van winkelpanden. Daar staat 10% van het winkeloppervlak leeg. Grote boosdoener is het 15.000 vierkante meter tellende pand van V&D dat in 2016 sloot. Ook Helmond kampt met veel leegstand (11,5%). Koploper in de regio is Reusel-De Mierden waar 26 procent leegstaat. Tussen 2009 en 2010 steeg het leegstandspercentage daar van 2,4 procent naar 20,2 procent.