Volledig scherm
Affiche bij de film 'Rebel'

Verfilming theaterstuk 'Rebel' in première in Veldhoven (video)

VELDHOVEN - 'Rebel', de theatershow van de Eindhovense cabaretier Leon van der Zanden, is een film geworden. Woensdag 5 oktober is de première op het witte doek in De Schalm in Veldhoven.

Na in 2013 en 2014 twee seizoenen 'Rebel' in Nederland en België te hebben gespeeld, heeft de in Helmond geboren en getogen cabaretier Leon van der Zanden het afgelopen jaar een film van zijn voorstelling laten maken door regisseuse Ellen van Kempen (die onder meer ook een film maakte over de in Veldhoven geboren zangeres Mattanja Joy Bradley).

Op 6 en 7 december vonden de opnames plaats in het Parktheater in Eindhoven.

De film is nu eenmalig in de Lindenzaal van De Schalm te zien.

Nabeschouwing
Van der Zanden is zelf aanwezig en zal na afloop een nabeschouwing/gesprek houden met het publiek. Ook de regisseuse en scriptschrijver Patrick van Es zijn aanwezig.

'Rebel' is een sprookjesachtig verhaal over een anti-held die verdacht veel overeenkomsten heeft met Van der Zanden zelf.

Woensdag 5 oktober, 20 uur, De Schalm, Veldhoven (Lindenzaal)

Vanaf 18 september 2013 speelt Leon zijn nieuwe voorstelling Rebel in theaters in Nederland en België. Kijk voor speeldata op www.leonvanderzanden.nl Met dank aan: Marcel de Vré, Martijn Tervoort, Conno van Wijk, Anja Hoff, Karen van Keeken.